torstai 19. tammikuuta 2017

Salmiakki- & lakritsifestarit














Pari kuukautta sitten tuli käytyä aika kivoilla ja mielenkiintoisilla festareilla. Pikkasen erilaisilla kuin mihin sitä on yleensä tottunut kun aiheena olivat salmiakki ja lakritsi. Katajanokalla Pikkusatamakadulla on jo parina aikaisempana vuotena järjestetty kyseiset makeisfestarit ja yhtenä kysymysmerkkinä vaan olin siitä miten en näin suurena ruuan ja makeisten ystävänä oo kuullut tapahtumasta aiemmin. Yhtinä sydänsilmäemojina vaan tuijotettiin aluksi vakkarisyöppökaverini Sannan kanssa kaikkea mitä oli tarjolla (siis lähes aivan kaikkea mahdollista mitä voi salmiakista ja lakusta keksiä!!) ja mun sydän hyppäs tasajalkaa kun huomasin, että lähes kaikista oli maistiaiset. 

Porukkaa oli ihan pipona ja hetken sai jonottaa joka lakupöytään. Mutta se ei haitannut kun pääni leijui sillä hetkellä jossain salmiakki-laku-taivaassa. Kaikki oli niiiin hyvää! 
Tosin jos sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä olis vähän koeteltu liian pitkään odottelulla, läheltä löytyi hätävarana salmarishottipöytä, josta sitten odottelun janojuomaksi olisi voinut huitaista huiviin yhet tai kahet salmarit.  

















Salmiakkeja ja lakritseja löyty jos minkämoista, tulisia, suolaisia, kirpeitä ja makeita yksilöitä. Kaikki sieltä olivat myynnissä ja joka tuotteella omat tuote-esittelijät. Löytyi myös niinkin villejä yksilöitä kuin lakritsijugurttia, lakritsihunajaa ja erilaisia mausteita, missä oli käytetty salmiakkia ja lakritsia. Oli jopa koruja tehty lakritsi-ja salmiakkiteemalla. Hetken siinä niitä hypistelin ihmisjoukossa ja mietin onko tää salmiakkikorvakoru nyt oikeaa salmiakkia. Päättelin sitten että okei, ehkä ei ole... 

En osaa sanoa kummasta tykkään enemmän, salmiakista vai lakusta. Kummastakin paljon. Hetken aikaa jo lakritsijäätelö on ollut mun suosikkimaku ja nyt täytyy sanoa, että euforia lakujädestä ylitti uuden asteen kun maistettiin sekä Jymyn että Kolmen Kaverin Jäätelön lakritsijäätelöä... Täydellistä!! Parhainta jätskiä ikinä!! Huomasin molempien jätskikojujen holleilla miettiväni kehtaako näitä maistiaislusikallisia näistä jätskeistä mennä hakemaan vielä kahdeksannen kerran. 

Aivan parhaimmaksi kaikista voin kumminkin julistaa tästä tekstistä kolmanneksi alimmassa kuvassa olevat salmiakkikolat! Niistä maistiaset olivat pieninä muruina, joten aluksi sain vain nyppytuntuman koko mausta ja sekin oli jo taivaallinen, mut sit kun söin koko patukan kunnolla kotona... aivan sanoin kuvaamattoman hyvää!! Kaikille salmiakin ystäville suosittelen lämpimästi! Parasta ikinä syömääni salmiakkia. Se cola ei niinkään maistu siinä vaan on enemmänkin häivähdyksen makean ja suolainen salmiakki, mutta ei liian vaan juuuuuuri täydellinen. Tämä salmiakkikola on ruotsalainen valmistaja ja sitä ei myydä Suomessa kaupoissa, mutta netistä voi tilata valmistajalta osoitteesta: www.desserterutangranser.se ja Facebookista sekä Instagrammista löydät nimellä Salmiakkola. 
Hinta noille oli festareilla 3 patukkaa 10:llä eurolla ja kuulostaahan se paljolta, mutta voin taata että oli hintansa väärti. Hyvänä kakkosena pitivät paikkaa käsintehdyt merisuolatoffeet, jotka myytiin irtonaisina 1€/kpl. Jälleen paras toffee mitä olen syönyt ja siinä oli myös pienenä vivahteena salmiakkia. Kolmanneksi parhainta olivat Jymyn ja Kolmen Kaverin Jäätelön lakritsijäätelöt, joista oli hyvin vaikea valita kumpi olisi ollut parempaa. Vähän erimakuisia keskenään, molemmat erinomaisia. Kolmen Kaverin Jäätelöä saa ainakin monesta ruokakaupasta. Saatoin festareiden jälkeen syödä sitä vahingossa kaksi isoa purkkia noin kolmeen vuorokauteen. 

Alhaalla vielä kuva lopullisesta saaliista: 


Enpä muista milloin oon viimeksi käyttänyt rahaa kerrallaan noin 30 euroa pelkkään karkkiin, mutta kannattihan se :D Suosittelen lämpimästi näitä festareita. Lippu sinne taisi olla noin 20€ tai vähän alle. Kannattaa varautua näihin festareihin parilla vesipullolla. Itse ainakin kun kahmaisin sylin täydeltä maistiaiskarkkeja oli jo hetken päästä hieman jano.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti