lauantai 27. elokuuta 2016

Hyvää oloa











Kuvista ehkä välittyy parhaiten, kuinka rauhoittavaa, seesteistä ja kaunista täällä maaseudulla voikaan olla. Olo on huomattavasti rentoutuneempi, ei ole kiirettä mihinkään ja voi vaan olla ja nauttia hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta.

Toissapäivänä kävin pidemmällä juoksuhölkkälenkillä ja ei olisi voinut kyllä parempia lenkkimaisemia toivoa. Tuntuu että ilmakin on täällä jotenkin raikkaampaa ja puhtaampaa. Tai sitten mieli rentoutuneempi niin aistitkin pelaavat paremmin :) 

Teki myös todella hyvää itselleni lämpöä rakastavana päästä pitkästä aikaa saunan löylyihin. Eilen pelailtiin mummin kanssa lautapelejä, kaupasta tarttui mukaan vielä uusi lautapeli, Magic Tower, olihan se jo otettava sen takia, että se oli suosituin lasten peli vuonna 2014. 

Oon hieman jo herätellyt eloon myös vanhaa piirtämisharrastusta, en oo siinä mikään aivan käsi, olinhan aikoinaan myös kuvisluokalla. Mieli myös vähän väliä kaipaa liikkumaan ja liikunnasta tulevaa hyvää oloa ja luonne on sellainen, että liika paikallaan oleminen saattaa helposti kyllästyttää ja olo alkaa joskus siitä johtuen olla liian väsähtänyt ja vetelä.

Päätin kumminkin että ihan oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan mennään, ei liikaa aikatauluitusta ja liikunnan ei saa tuntua pakonomaiselta tai suorittamiselta. Tällä hetkellä ulkona sataa kaatamalla ja tuulee sen verran, että jopa puukin kaatui.
Suosiolla siirrän liikunta-ajatukset myöhäisemmälle ja nappaan hyvän kirjan ja siirryn terassille katoksen ja viltin alle lukemaan, sateen ropina on itseasiassa myös aika rauhoittavaa.

Luen nyt kolmatta kertaa psykologista kirjaa Havahtuminen - Awakening, kirjoittajana Anthony de Mello. Onko kukaan kuullut tästä? Voin suositella hyvin vahvasti mikäli yhtään psykologia ja syvälliset pohdinnat kiinnostavat. On mun lempikirja ja kirja saanut hyvät arvostelut siitä, että on paras elämäntaito opas aikoihin.

Lyhyesti sanottuna kirja kertoo hyvin perustellusti onnellisuudesta, elämän kauneudesta ja hyvyydestä, miksi tunnemme välillä pahuutta tai ahdistusta, mitä onnellisuus on ja kuinka sen voi saada vai tarvitseeko sitä erikseen saavuttaa, kuinka omien asenteiden ja uskomusten takia olemme 'unessa' nähdäksemme kaikkea hyvää mitä meille tapahtuu koko ajan. Kirjoittaja kehoittaa meitä 'heräämään' eli havahtumaan kaikelle hyvälle ja sille mikä on oikeasti todellista, siitä kirjan nimi: Havahtuminen.

Kirja ei ole oikeasti surullista tai raskasta luettavaa, päinvastoin se on aika oivaltavaa. Vähän väliä saatat kokea ahaa-elämyksiä ja on ihan itsestä kiinni, millä tavalla niihin reagoit. Itse koen oppineeni hyvin paljon uutta, elämästä ja itsestäni, joka kerta kun tämän olen lukenut. Kirjaa pitää lukea hyvin ajatuksella ja on ihan normaalia, että jotkut kohdat on luettava pariinkin kertaan, että ne sisäistää kunnolla. Suosittelen hyvin paljon lukemaan. 

On mulla onneksi Cosmo ja Aku Ankka pehmittämässä, jos alkaa mennä liian diipiksi, en tosin usko, että omalla kohdalla niinkään mahdollista. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti