torstai 5. marraskuuta 2015

Hiusten hoidosta




Vähän aikaa sitten Sokoksella oli käynnissä hiustenhellimisviikko, josta oli mahdollista ostaa kampaamoalan huipputuotteita -40% hintaan. Aika hyvä tarjous sanoisinko. 
Piti kaverini kanssa käydä siellä silloin vain nopeasti pyörähtämässä, mutta noh... voitte arvata lopputuloksen. :D Kyse oli nyt kumminkin tosi laadukkaista hiustenhoitotuotteista lähes puoleen hintaan, joten uskon että oli ihan kannattava satsaus. 




Oon muutenkin viimeaikoina yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota hiusteni hoitoon. Mulla on luonnostaan todella paksut ja pitkät hiukset, jotka kasvavat nopeasti ja joilla on myös ikävämpi taipumus kuivua, katkeilla ja takuuntua helposti, varsinkin talvella. En valita, tykkään paljon hiuksistani. Luulen myös että nää kutrit tykkäävät ja vaalivat enemmän meidän välistä yhteistyötä kun hemmottelen niitä välillä.






Mulla on viime talvina pahimmillaan tullut sellaisia hirveitä rastatakkuja niskaan, joiden aukominen ollut niin raastavan työlästä, että ranteiden auki viilto oli lähellä. Satsaamalla hyviin hiustenhoitotuotteisiin, pidän huolen että näin ei enää koskaan käy tässä elämässä ja enkä kirjaimellisesti joudu repimään hiuksia päästäni.





Ostin Schwarzkopfilta Bonacure Oil Miracle shampoon ja hoitoaineen. Nämä sisältävät argan-öljyä ja lupaavat hiuksiin kauniin ja sileän pinnan. Tältä merkiltä mulla on paljon hyviä kokemuksia, siispä päätin kokeilla näitä taltuttamaan kuivia ja karheita latvoja.

Sen verran hintavia ovat kumminkin että ihan jatkuvaan käyttöön eivät pääse. Aattelin silti että jo kerran viikossakin näitä tuotteita käyttämällä hiukset pysyvät jo paremmassa kunnossa ja säästyypähän näitä tököttejä hieman talvipakkasillekin. Tänään oikeastaan vasta ekan kerran näitä kokeilin ja hiukset tuntuvat terveiltä ja vahvoilta.

Muuten mulla on aika pitkäaikaisessa käytössä ollut Tresemmén Keratin Smooth shampoo ja hoitoaine, joihin olen ollut myös tyytyväinen. Keratiini saa hiukset silkinpehmeiksi. Siitä huolimatta monina talvina saanut tapella takkujen kanssa, mutta nämä seuraavat tuotteet toivon mukaan vähentävät myös niiden riskiä:





Schwarzkopf Bonacure Moisture Kick hiuksiin suihkutettava hoitoaine, luottotuotteeni! Tästä putelista oli erittäin hyvä tarjous. Normaalisti näitä myydään puolet pienemmissä pulloissa hintaan 16,90 (muistaakseni) ja tämä oli 14,90 ja tuplasti isompi pullo, 400ml! Käytän tätä ympäri vuoden aina suihkun jälkeen suihkutan pyyhekuiviin hiuksiin. Hiukset ovat sileämmät ja miellyttävämpiä harjata. Erinomainen takkujen selvittäjä! Tämän avulla olen aukonut kaikki hiuksiin ilmestyneet takut.





Ostin näiden lisäksi vielä SP Luxeoil Keratin Restore hiusnaamion. Tältä merkiltä mulla on käytössä jo hiusöljy, joka sisältää kolmea eri öljy, argan-, jojoba- ja manteliöljyä. Voin suositella myös sitä, paras hiusöljy itsellä tähän mennessä, todella hyvä! Hinta taisi olla noin 25 euroa.
Eiköhän tämä hiusnaamio tee myös tehtävänsä mainiosti. Kun avasin purkin tuoksui ainakin aivan ihanalta.



Valitettavasti, niinkuin aina teen lähes kaikkien kuittien kanssa, kuitin heitin pois jo maksettuani niin tarkkaa hintaa näille en muista. Yhteensä maksoivat noin 55e (-40% alennuksen jälkeen), joten odotukset korkealla näiden suhteen sillä helposti en tuollaista summaa käytä vaan pelkkiin hoitoaineisiin. Mutta kampaamotuotteita kun ovat niin eiköhän laatulupaus täyty. Säästyn ainakin hetkeksi kampaamokäynneiltä, jotka maksaisivat vielä enemmän! Lisäksi itsensä hemmottelu silloin tällöin saa luvan olla enemmän sääntö kuin poikkeus.





Johan se aika rientää, tän yökukkujan on aika mennä nukkumaan viimein. Tänään on ollut vapaapäivä, joka meni rennosti, mitä nyt joitain pakollisia kämpän siivoiluita lukuunottamatta ettei ala liikaa muistuttamaan minkään sotatantereen räjähdysaluetta.

Huomenna päivä meneekin aikalailla töiden parissa. Minä (siis MINÄ!) aion myös leipoa töistä päästyäni lauantaiksi työkaverin läksiäisiä varten. Joko sitä nyt taas joutuu lähtemään viihteelle riekkumaan.. Hauskaa tulee olemaan tällä porukalla taatusti.

Reseptiä mun mahtavasta leipomusluomuksesta luvassa myös. Ja tosissaan en ole mikään leipuri Hiiva eli harva se päivä leivon, vaikka ruuan laitosta pidänkin paljon. Joten tulos ei välttämättä ole se upein mahdollinen, mutta jospa sitä tästä vaikka innostuisi; kävin jo ostamassa sähkövatkaimenkin. Ensiksi kumminkin tsekkasin että edes jonkinlaiset perusvälineet kuten kaulin löytyy. Löytyihän se laatikon uumenista, ei ollut laatikko niellyt kokonaan. Eikä tule skumppapullolle uudelleenkäyttöä. Ja te ihan ok (parhaat) työkaverit, saatte syödä omalla vastuulla sitten ;) Jos ei maistu miltään niin kaadetaan siihen vaikka Bailey'siä päälle.

Nyt alan nukkumaan ja tuskin kauaa tarvitsee laskea lampaita kun simmut painuu kiinni jo.

Unia ja zzzzz..

-Emilia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti