lauantai 5. marraskuuta 2016

Pari hyvää smoothieta


Oon saanut ihan uuden innostuksen smoothieiden tekemiseen. Varsinkin kun niistä tulee todella hyviä kun vaan löytää mieleisiään raaka-aineita. Joskus aikoinaan tein smoothieita maitorahkapohjaan ja en vaan voinut sietää sitä maitorahkan makua, joka puski voimakkaasti esille kaiken muun hyvän maun päälle :D Ei liene siis epäselvää etten tykkää maitorahkasta. Smoothiet on helppo tehdä ja uusia ideoita niihin keksii kun vähän käyttää luovuutta. Itse sekoitan ainekset sauvasekoittimella, mutta hankintalistalla on ehdottomasti myös ihan kunnon blenderi. Ehkä toivon joulupukilta. 


Vaalea smoothie 

Ainekset: 

Tuore ananas
Banaani
Inkivääri
Chia-siemenet
Alpro Soya makeuttamaton mantelimaito



Aineksien määrä: Noin puolet kokonaisesta ananaksesta, kaksi banaania, pari palaa inkivääriä, 1-2 ruokalusikallista Chia-siemeniä ja loraus ( noin 1/3 purkista) mantelimaitoa. Tämän smoothien tein eka ja huomasin laittavani aluksi liian vähän inkivääriä kun yksi pala ei juuri maistunut. Tykkään että inkivääri maistuu mukavasti. Laitoin myös liikaa mantelimaitoa ja koostumuksesta tuli omaan makuuni ehkä vähän liian litkua, mutta tästä opin että ei tarvitse laittaa puolta purkkia mantelimaitoa vaan 1/3 riittää hyvin :) Koristelu oman maun mukaan, ite käytin chia-siemeniä.


Vihreä smoothie

Ainekset:

Avokado
Kurkku
Lehtikaali
Vihreä omena
Inkivääri
Banaani
Alpro Soya makeuttamaton mantelimaito
(halutessasi) 1-2 tl maca-jauhetta




Sekoita keskenään sauvasekoittimella tai blenderissä yksi avokado, 1/3 kurkkua, pieni kourallinen lehtikaalia, yksi vihreä omena, pari palaa inkivääriä, yksi banaani, 1/3 mantelimaitoa ja halutessasi 1-2 tl maca-jauhetta ja "Voila!" (kirjoitetaanko se noin?) terveellinen ja hyvä supervihersmoothie on valmis! 

Koristeluun käytin banaania ja pensasmustikoita. Täytyy sanoa että tuo mantelimaito toimii kyllä hyvin näissä. Maca-jauhe on terveellinen ja puhdas superfood-jauhe, jota voi käyttää hyvin makeisiin juomiin ja smoothieihin. Ostin tätä I love me-kauneusmessuilta. Maca on perulainen juurikasvi ja sen sanotaan auttavan kehoa ja mieltä stressaavissa oloissa. 
Ei oikeastaan tullut tällä kertaa juuri muuta kuin tätä ja jo aiemmin mainitsemaani kookosöljyä ja raakasuklaata ostettua niiltä messuilta. Mun mielestä suurin kauneus ja hyvä olo on aina sisältä lähtöisin.

Oon aiemminkin juonut smoothieita, jotka sisältävät jotain tiettyä superfoodia, kuten juuri macaa tai vaikka spirulinaa ja jotenkin tuntuu, että näiden smoothieiden jälkeen olo on paljon parempi ja kylläisempi. Tuskimpa ihan turhaankaan niistä käytetään nimitystä superfood.  



Tänään mulla alkoi kolmen päivän vapaat ja voin sanoa että tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Aika vähän tuulettua ja ladata akkuja. Tänään pitkästä aikaa illalla nouseekin useampi viinilasi. Ihanaa lähteä ulos viettämään iltaa ja ehkä ottamaan hieman tanssilattioita haltuun hyvässä seurassa! 

Ja ihan vaan siksi kun jotkut ovat kysyneet ja mahdollisesti jotkut muutkin saattavat miettiä, se mitä mun tanssitreeneissä tehdään on hyvin erilaista kuin tyyli, jolla baareissa pikkutunneilla heilun :D Eli vaikka harrastan nyt viidettä vuotta tanssia, ihan samalla tyylillä tykkään jammailla, jorata ja heilua baareissa kuin muutkin. On itseasiassa parempi että se pysyykin sellaisena, joten älkää vaan pyytäkö mua pienissä maisteissa vetämään yhtään mitään enempää haha :D Voi olla et äkkiä sitä halataankin sit lattiaa (been there). 

Viime viikonloppuna tulikin käytyä vähän tavallisista poikkeavilla festareilla, joiden aiheena oli salmiakki ja lakritsi. Oivoi. Kuola alkoi jo valumaan pelkästä ajattelusta. Näistä lisää myöhemmin!

Rentouttavaa tai railakkaampaa viikonloppua kaikille! :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti