tiistai 1. marraskuuta 2016

KOUKUSSA


Alkusyksy oli mun mielestä kivaa aikaa. Kun oli hyvin värikästä ja aurinko paistoi eikä ollut liian kylmä. Nyt on alkanut hieman harmaantua ja ovatpa ne pian luvanneet jo luntakin, jaiks!

Oon henkeen ja vereen kesäihminen ja talven tulo aiheuttaa itsessä jo valmiiksi pienen ahdistuksen ja halun vaipua talvihorrokseen ja herätä vasta keväällä kun on taas valoisaa, värikästä ja lämpimämpää. Eikä ole kyseessä vain asennekysymys, kylmänsietokykyni on hyvin alhainen. Talvisin palelen jatkuvasti, enkä siedä liikaa pakkasta kun tuntuu että jäätyminen tapahtuu luissa ja ytimissä asti. Eikä ole myöskään pukeutumiskysymys, untuvatakit, överisuuret kaulahuivit, paksut tumput, pipot, villasukat ja pitkikset ovat ahkerassa käytössä talvisin. Viime talvena ostin vedenpitävän pidemmän toppatakinkin, huisin lämmin ja hyvä. Näytin näihin kaikkiin vuorautuneena vähintään Siperiaan menossa olevalta eskimolta. Näystä huvittunut eskimo ottaa mielummin lämmön ja mukavuuden ennen kaikkea.

Samoin huomaan myös valon vähentyessä ja päivien pimentyessä, että oma mieliala on usein tavallista alhaisempi. Olo saattaa paljon helpommin olla väsyneempi, ärtyneempi, vetämättömämpi ja fiilis masentuneempi, vaikka syyn siihen ei tarvitse olla sen kummempi. Sen sijaan, että jatkuvasti valittaisin ja narisisin kylmästä (sen oon osannut tehdä hyvin jo monet talvet), päätin että nyt yritän saada itteni koukkuun mukaviin juttuihin, jotka tuovat lisäpiristystä arkeen ja kylmeneviin päiviin. Tässä muutama juttu mihin olen aivan koukussa nyt:



Kynttilät

On niin tunnelmallista ja rauhoittavaa vaan olla muuten pimeässä kämpässä ja ainoan valon tuo kynttilöiden valo. Tuon ruusukynttilän oon kohta polttanut loppuun, kohta tarviikin ostaa joitain uusia kivoja. 



Kookosöljy

Tämä luonnon oma ravitseva ja terveellinen öljy, jota voi käyttää vaikka mihin. Ruuanlaittoon (paistan monesti kanaa kookosöljyssä), erilaisiin naamioihin kosteuttamaan ja ravitsemaan (hiuksiin, kasvoihin, iholle) ja mihin vielä? Todella tehokas ihon ja hiusten ihmelääke, joka oikeasti toimii. Ja jota voi vielä syödä ja on hyvää. :) Koukussa olen myös raakasuklaisiin. Puhtaampia ja ovat hyviä. 





Syksyn kynsilakkasävyt

Omaan taidon hamstrata kynsilakkoja. Ne ovat niin ihania pieniä purkkeja ja kauniita. Näitä värisävyjä olen käyttänyt nyt syksyn aikana eniten. Vasemmalta alkaen Mavala sävy 133 Velvet Prune, Lumene Gel Effect sävy 118 Syysluumu, Lumene Gel Effect sävy 40 Tulen hehkua, Lumene Gel Effect sävy 35 Usvaniitty ( Uus lemppari!), Lumene Gel Effect sävy 35 Aamuinen sade (miksköhän näissä kahdessa edellisessä on sama sävynumero?), Mavala sävy 135 Amber Drop, Maxfactor Glossfinity sävy 60 Midnight Bronze ja Maxfactor Glossfinity sävy 145 Noisette. Tulipahan lista. 




Supernatural

En varmaan ole muistanut mainita että vähän fanitan tuota sarjaa ja siinä olevaa miestä eli Jensen Acklesia. Tää on niin hyvä ja koukuttava sarja. Lisäksi haluan tuon miehen.




Isot pehmeät neuleet

Mitä enemmän ilma kylmenee sitä enemmän haluan kääriytyä mukavuudenhaluisesti lämmittävän neuleen alle välttääkseni mahdollisen hypotermian iskemisen. Mitä isompi ja paksumpi, neule, sitä parempi.
Vasemmalla olevat ovat Vero Modasta ja oikeanpuolimmainen Bik Bokista. Mulla on kohta kaappi täynnä pelkkiä jättineuleita. 




Lämmin kuppi-keitot

En oo aiemmin ollut kovin suuri keittofani. Tai siis ovathan ne hyviä, mutta itselläni epäkäytännöllisiä omatessani hevosen ominaisuudet mitä tulee syömiseen. Kuulostipa toi lause järkevältä. Syön siis paljon. Enkä täyty tarpeeksi keitoista. Eikä näitäkään voi mitenkään ainoana lämpimänä ateriana syödä, mutta ovat hyviä välipaloja! Varsinkin toi tomaatti-basilika on tooodella hyvää! Helppo ja nopea valmistaakin kun lisää vaan kuuman veden. 


Lisäksi muita koukuttavia juttuja ovat ainakin iltaisin teen juonti hunajalla sekä terveellisten vitamiinipommi smoothieiden tekeminen. Lisävitamiinit ja niiden tuoma energia ei ole lainkaan pahitteeksi. Lisäksi haluan lukea hyviä kirjoja. Mikäli mieleenne tulee joku hyvä, saa suositella. Ei mitään tyttöjen hömppä-novelleja, vaan joku mielenkiintoinen ja koukuttava jännäri tai hyvin syvällinen ja pohdiskeleva kirja jostain psykologisesta aiheesta tai elämästä ylipäätänsä. Sellaiset on enemmän mun mieleen. :) Tai sitten luen Havahtumisen uudestaan. 

Nyt kumminkin hyvää yötä. Katsotaan saadaanko lunta huomenna, tai no tänään, vai ei :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti