lauantai 1. lokakuuta 2016

Chili-basilika-lihapullat



Mikään kokkikolmonen en ole, mutta tykkään tehdä ruokaa ja varsinkin silloin kun siihen löytyy hyvin aikaa. Tässä olisi hieman omanlainen versio itsetehdyistä lihapullista. Hyvin simppeli.

Oon mausteiden ja makujen ystävä ja en esimerkiksi koskaan noudata ruokaohjeissa olevia maustemääriä, koska ne ovat mielestäni aaaaaivan liian vähäisiä eli aika rankalla kädellä saatan kaataa ruokaan kuin ruokaan esimerkiksi rouhittua mustapippuria tai rosmariinia ja kanaruokiin kurkumaa.

Tykkään myös soveltaa vähän raaka-aineiden kanssa, jos katson tietylle ruualle ohjeita. Kuten tähän Valion Isoäidin lihapullat-ohjeeseen lisäsin chiliä ja basilikaa antamaan hieman potkua.
Ohjeen oon ottanut Valion sivuilta, mutta lisäsin siihen ne mausteet mitä käytin ja tarkkaa määrää en osaa sanoa kun ihan vapaalla kädellä kaadoin, mutta jos arveluttaa lisää niitä vähitellen oman maun mukaan :) Tein myös tuplamäärän aineksista, jotta sain lihapullia enemmän tehtyä kerrallaan. Laitan tähän kumminkin alkuperäiset määrät niin voi halutessaan tehdä myös pienemmän satsin.


Chili-basilika-lihapullat 

Ainekset:

* 1dl Valio kermaviiliä
* 1/2 dl korppujauhoja
* 1-2 sipulia
* n. 1 rkl Valio Oivariini rasvaa
* 400g naudan jauhelihaa
* 1 kananmuna
* 1 chili (jos teet tuplamäärän pullia voit ottaa kaksi)
* tuoretta basilikaa (haluamasi määrä, ei tarvitse kovin paljoa, taikinaan, tarjoillessa lihapullien päälle tai sekä että.)

Oman maun mukaan:

* suolaa
* rouhittua mustapippuria
* jauhelihamaustetta
* rosmariinia

Valmistus ohje: 

- Aloita sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään kulhossa. Anna näiden turvota noin 10min.
-Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi. Hienonna myös chili ja heitä lopuksi joukkoon. Chilistä saa vähemmän tulisemman poistamalla siemenet.
-Yhdistä kaikki ainekset kermaviilin ja korppujauhon kanssa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
-Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
-Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa noin 15 minuutti tai kunnes ovat kypsiä.


Itse laitoin lihapullat uuniin ja tuli kyllä hyviä. Kylkeen voi tarjota perunamuusia (of course), salaatti yms tai tehdä jonkun hyvän kastikeen.

HOX! Basilikasta tuli yllättävän vahva maku, joten jos et halua sen liikaa puskevan läpi, laita sitä vain hyvin vähän taikinaan tai tarjoile erikseen lihapullien päällä.
Myös oman turvallisuutesi tähden käytä maksimissaan kahta chiliä.





Tälläistä tällä kertaa. Näyttäis ulkona olevan aika hieno ilma ja ihana auringonpaiste. Menkäähän kaikki tuonne ulos keillä on vapaata. Hyvä sää ulkoilla. Minä painelen kohta ahkerana töihin :) Mahtavaa lauantaita itse kullekin säädylle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti